Srijeda, Svibanj 23, 2018
pokajnici_logo

Marija, Zagreb - Moja žvotna priča o povratku na Islam


plemenitaOdgajana kao krščanka, išla sam u crkvu, na vjeronauku, učila o dobrim djelima i prema tome radila, nije mi se sviđalo ono njihovo moljenje preko "svetaca", ispovjedanje i takve stvari. Jednom sam otišla u crkvu i cula pjesmu koja dokazuje njihovo mnogoboštvo i to je bilo zadnji put da sam bila u crkvi. Na vjeronauci smo učili o islamu, da oni imaju drugog boga (znaci ovi sta to govore tvrde da postoje 2 boga), da nepostoji nijedan drugi poslanik osim Muhameda a.s., da Muhamed a.s. tvrdi da je jedino on božji poslanik, a da su svi ostali izmisljeni, i da tako muslimani vjeruju, i čak to da po islamu nije bilo stvaranja svijeta, i ono osnovno sta se zna da ne jedu svinjetinu i da idu u džamiju i na hadzdz, da poste ramazan - to je sve šta sam znala o islamu.Sama sam se kuci molila, naravno samo Stvoritelju.

Kad sam upisala fakultet zivot mi se naglo promijenio, osjecala sam se jako loše, zbunjeno, nisam imala volje za život, grozne stvari su mi se dešavale, počeo me napadat džinn po noci, nisam znala šta je to, a nisam ni ikome smjela rec jer bi me proglasili ludom, bojala sam se spavat da mi nebi slucajno došao, problemi u obitelji, svi me napadaju bez razloga, nisam se nikome mogla obratit za pomoc, upala sam i u neku depresiju, kako je prijateljica sa fakulteta imala slicno stanje pod utjecajem tog negativnog okruzenja od fakulteta zajedno smo pricali o tim simptomima i tako, al me ona uvjeravala da je to neka psihicka bolest, da trebamo kod psihologa, jer ima puno takvih ljudi koji to imaju i lijece se, ona je isla kod dr. pa me nagovorila da i ja odem, i da uzasno me glava bolila, nekad sam i padala u nesvjest, isla sam na sve zive pretrage, srce, glava... i sve u redu, osim nekih promjena na EEG-u i misle da je to epilepsija, a za ono mi rekli da je to grcenje u toku sna ili da izmisljam i dali mi tablete za spavanje, a prijateljici da je anksioznost.

Gledala sam po internetu o epilepsiji, i naletim na naslov džinnska bolest, uroci, negativna energija prostora... onda sam sve to povezala i shvatila da nista drugo nemoze bit meni i prijateljici osim to.

Znala sam da to hodže rjesavaju zapisima i tako, pa sam zvala jednog, poslo mi neki zapis da stavim u vodu i da to pijem i zapis za zaštitu ( al mi nije reko da ne smim nosit u wc ili tako nesto, nego da je uvijek, uvijek uz mene koliko se sjecam) , i bilo mi je bolje, prestala me boljet glava, a zapis sam svagdje nosila sa sobom, a i da ga neko nevidi...kako sam prala ves, natopiso mi se u vodi i isprala se tinta, a nakon nekog vremena je negdi nesto. Poslje mi se opet pocele desavat lose stvari... onda sam slucajno naletila na jednu stranicu ( od

šejha Mustafe ) i tamo slusala predavanja o džennetu i džehhenemu i sudnjem danu, i tako tim stvarima, vjerovala sam sve, bilo mi je zanimljivo, al opet nisam saznala sta je to islam, a ne znam zasto nisam htjela slusat i druga predavanja i kojima bi saznala, mozda zato sto je to islam, sto se to "ne smije". Vidila sam da je Fatiha dova za sve, i onda sam je prepisala i ucila svaki dan, rekla sam oprosti mi bože ako je grijeh al mislim da nije.

Tako sam jednu vecer, bila je sredina šabana imala cudan san- da lebdim, idem prema Džennetu, neko me doziva, i onda se sjetim svjesno da ne smijem dalje sanjat jer bi umrla da to vidim pa sam se nekako jedva na silu probudila.

Isla sam u knjiznicu, bile su 2 islamske knjige, uzela sam “Tako je govorio Muhammed – hadisi”, pa sam to procitala i shvatila da se u jednom hadisu govori o Isusu ( Isaa a.s.) i bilo mi je cudno kako sad to, pa muslimani ne vjeruju ni da je postojao, a kamoli da vjeruju kako ja vjerujem u njega kao Poslanika. Sve mi je bilo cudno, htjela sam vjerovat, al kako da vjerujem u sve to, onda ispadnem mnogobožac. Išla sam spavat, probudila sam se izgovaranjem Allah, Allah. Onda mi je odjednom sve bilo jasno, da je Allah božje ime, a ne drugi bog kako ovi tvrde. Samo mi je to trebalo reci o islamu, da je zadnji božji Poslanik Muhammed, da sam prije znala prije bih bila muslimanka. Prvu noc Ramazana ispitivala sam ljude kako se prima islam, sta trebam, rekli su mi šehadet, rekla sam to odmah...vratila se svom Gospodaru! Poslje toga je pocela istraga sta je Kuran, koji su temelji vjere, kako se klanja, kada , koliko, kako se treba oblacit i sve to.

Živim i dalje sa porodicom i imam velika iskušenja, jer moji mi zabranjuju namaz i pokrivanje..čak me tjeraju jesti svinjetinu. Molim Allaha da mi da spas iz ove situacije odakle se i ne nadam i da jednog dana počnem praktikovati vjeru onako kako to i Islam nalaže.Amin

Marija . Zagreb
Saznajemo da je ova sestra sretno udata u Tulzi i da se pokrila . Elhamdulillah
Allah da joj podari svaki hayr, Amin
islamika.orgAdd this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POKAJNICI

POSJETITE MINBER.BA