Subota, Svibanj 26, 2018
tekstovi_logo

Za razmišljanje...


nikab
U Francuskoj, u jednom supermarketu, sestra pod nikabom strpljivo je čekala u redu na kasi. Na kasi je radila arapkinja koja nije nosila ni hidžab niti nikab, i dok je otkucavala artikle drugih kupaca, preko oka i srdito je gledala sestru u nikabu.
Kada je sestra dosla na red, djevojka na kasi je oštro pogleda i arogantno reče: "Ova država ima mnogo problema a vaš Nikab je jedan od njih! Mi, imigranti u ovoj državi, došli smo ovdje da podržimo ovu zemlju i da podržavamo njenu kulturu a ne da pokazivamo svoju tradiciju i našu vjeru! Ako želite da uživate u vašoj vjeri, vratite se u saudijsku arabiju i tamo se tako nosite!"

Na te riječi sestra prestade trpati stvari u kesu i podiže svoj nikab. Djevojki na kasi zasade dah... Bila je lijepa, imala je plave oči i plavu kovrdžavu kosu. Poslije kratkog šutanja sviju u blizini, sestra progovori: "Ja sam Francuskinja, a ne arapska imigrantkinja. Ovo je MOJA drzava i ovo je MOJ ISLAM. Vi, rođeni muslimani, jeftino ste prodali svoju vjeru, a mi smo je kupili." Poslije ovih riječi, spusti svoj nikab, plati koliko je bio iznos i ponosno napusti supermarket.

Da je Allah Uzvišeni obilno nagradi...Allahume amin!


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POUKE I PORUKE

POSJETITE MINBER.BA