Utorak, APRIL 24, 2018
tekstovi_logo

Jedi i pij ali ne pretjeruj - Porodični film za djecu


jedi_pij

Elhamdulillah ovo je treći porodični film za djecu, koji smo uradili sa ciljem edukacije naše djece a kao alternativu da ponudimo našoj djeci nešto što je zanimljivo i što djeca hoće gledati a usput da bude i edukativnog karaktera.Svjedoci smo šta se sve servira našoj djeci da gledaju putem TV-a i interneta, crtani filmovi koji se mogu u ovo vrijeme gledati su više horor crtani ili neznam vise kako ih nazvati, ja sam licno na svojoj djeci primijetio mnoge negativnosti a koje su kao posljedica gledanja odredjenih crtanih filmova, dali to neko tako pravi sa ciljem u to necemo ulaziti, ali evo pozivam sve one koji se bave snimanjem i video produkcijom neka se uključe u ovakve i slične projekte kako bi naša djeca imala što više interesantnog materijala za gledati i kako bi sto manje gledali one gluposti koje se ciljano serviraju putem medija.

Za film poput ovoga i prošlih koje smo uradili nije potreban poseban profesionalizam, to moze svako da uradi, ne treba ni neka posebna oprema, bitno je da se ima ideja i da se okupe djeca koja hoce nesto da rade i sa kojima se moze snimiti, naravno treba truda i rada, a ponajviše sabura, jer sa djecom je jako tesko snimati bilo šta a pogotovo komplikovane scene, ali se na kraju isplati, mi moramo uloziti svoj trud na afirmaciji naše djece, jer isto tako i drugi ulažu veliki trud da nam djecu okrenu tamo gdje ne treba, pa nesmijemo ni mi biti skrštenih ruku, dajmo od sebe koliko je moguće, evo isto ovom prilikom pozivam one koji imaju smisla da napisu neki lijep i kratak scenario da mozemo snimiti neki interesantan video klip sa djecom.

Ja imam običaj reći ovo nije nikakav film ovo je igrokaz, jer ako gledamo sa filmskog aspekta ovaj video ne zasluzuje nikakvu paznju jer je pun grešaka i scena u kojima djeca nebi trebala raditi odredjene pokrete ili gledati u kameru što je čest slučaj da prilikom govora ili pokreta pogledaju u kameru itd, mnogo je takvih nepravilnosti, medjutim nama nije bio cilj da napravimo film sa kojim ćemo ići na festival ili ga nuditi nekoj TV-kući, u tom slučaju bi morali okupiti profi glumce oko sebe, još mnogo opreme ( ovo je snimano sa jednom kamerom i jednim mikrofonom ) i to snimanje bi trajalo mozda mjesecima, i mozda bi mi na kraju i napravili neki kvalitetan film ali koji nebi dao rezultate i gledanost kod djece kao npr. ovaj.

Takodjer želim napomenuti da je oko pola filma spontano snimljeno nekada prije jer sam imao često običaj snimati djecu sa kamerom dok se igraju pa sam te snimke ubacivao u ovaj film kako bi bio što interesantiji, neki snimci i nemaju baše veze sa temom ali su tu da djeci nebi bilo dosadno gledati i da razbiju monotoniju.
Ramazanski dan je prvi film koji smo snimili sa djecom i vec je pregledan preko 100.000 puta što govori da je taj video interesantan i da ga djeca gledaju a kako dobijamo informacije mnogo ih i stariji gledaju, tj cijele porodice sjednu i pogledaju film.Takodjer i Bjaramska besjeda je film koji je mnogo mnogo gledan
.Dosta smo dobili pohvala i podrške da snimamo i dalje ovakve filmove i klipove, što ćemo uz Allahovu pomoć i nastaviti !
Biće nam drago ako nam ostavite komentar sugestije i savjeta kako bi unaprijedili ove naše klipove.

Nadamo se da ćete uživati gledajući ovaj film " Jedi i pij ali ne pretjeruj "
Esselamu alejkum we rahemtullah we berekatuhu!

Okc-gradačac !
Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

ZA NAJMLADJE