Srijeda, Svibanj 23, 2018
pokajnici_logo

Bivši američki vojnik i sotonista se pronašao u Kur'anu


americki_vojnik_presao_na_islamAllah poziva u Kuću mira i ukazuje na Pravi put onome kome On hoće.“ (Kur’an, 10:25)

Jusuf Pitre je brat pokajnik koji je ostavio kršćanstvo za sotnizam pa ga je Uzvišeni Allah uputio u islam. Odrastao je do svoje 12-te godine kao kršćanin kada mu se srušio njegov cijeli svijet. Od tada više nije vjerovao u Boga. Svoju vjeru je zamjenio sotonizmom...

U 13-toj godini je ostao siroče nakon saobraćajne nesreće u kojoj je pijani vozač usmrtio njegove roditelje i brata. On je bio jedini preživjeli u autu nakon nesreće. Tada je napustio svako vjerovanje u kršćanstvo. Od 13-te godine pa sve do svoje 23-će godine je živio život koji je bio ispunjen seksom, drogom, muziciranjem s bendovima koji su svirali najgoru muziku. Obreo se u sotonizmu i demonskoj muzici. Život mu nije vodio nigdje i nikuda. Jusuf Pitre govori o svom putu u islam:
“Uvijek sam bio u stanju depresije, tačno sam znao da mi nešto nedostaje u životu. Mrzio sam ljude i bio sam totalno asocijalan. Kada sam napunio 24 godine prijavio sam se u američku vojsku. Izmjenio sam život iz korjena, napustio sam muziku i drogu. 2010 godine sam bio upućen u Irak.

Nakon toga moj život je postajao sve gori i gori. Mnogi moji problem su se ticali komunikacije s ljudima te sam kako bih pobjegao od ljudi prihvatio posao u Kuvajtu kao kontraktor u sektoru obezbjeđenja. Tamo sam počeo da se susrećem sa muslimanima a s nekima od njih sam se sprijateljio. Počeo sam da izučavam Kur’an. Tada sam bio u fazi mog života gdje nisam priznavao niti jednu religiju. Međutim, što sam više čitao prijevod značenja Kur’ana moje srce se sve više otvaralo.

Doživljavao sam osjećanja koja nikada prije u životu nisam doživio. Osjećao sam spokoj umjesto mržnje, moja depresija je nestajala, život mi se veoma brzo mijenjao na bolje. Nakon nekoliko mjeseci izučavanja islama primjetio sam veliku razliku u svom životu. Prihvatio sam islam kao svoju vjeru, ustvari, vratio sam se islamu kao jedinoj istinskoj vjeri. Allah mi je podario toliko dobrih stvari u životu od tada. Hvala Allahu, musliman sam već 3 godine i bavim se da’wom, jer želim pomoći drugim ljudima da upoznaju islam kakav on zaista i jeste.

Izvor: Leicester Dawah
Prijevod i prilagodba: Selma K.Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POKAJNICI

POSJETITE MINBER.BA