Petak, APRIL 20, 2018
tekstovi_logo

NAĐA DIZDAREVIĆ: NEJEDINSTVO MUSLIMANA POGUBNO


muslimani_molitev_wkSve veći stepen islamofobije i sve češći napadi na muslimansku čast, trebalo je da nam bude sebeb zbijanja saffova i ujedinjenje razjedinjenih džemata, sabiranje u stado odbjeglih jagnjadi, ali na žalost kao da je sam šejtan prokleti kreator najvećih fitni i poremećenih prioriteta koji su nas doveli u stanje da svjesno ili nesvjesno budemo u službi neprijatlja Islama i svega što u sebi sadrži predznak islamski.

Umjesto da se okupimo oko onoga oko čega se svi slažemo, a po strani ostavimo ono manje značajno, oko čega se razilazimo, da budemo jedinstvenih stavova, nastupa u javnosti i zajdničkim projektima radimo na onome zbog čega smo stvoreni, mi se raspravljamo oko onoga oko čega se nemamo pravo raspravljati i nemamo pravo etiketiranja, osuđivanja i omalovažavanja drugih muslimana koji svjedoče da je Allah bog i da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, Njegov rob i Njegov poslanik.

Sve ono na što smo mi izgubili vrijeme, a što su naši zajednički neprijatelji pomno pratili i prate, dalo je hrabrosti da nas sve odvažnije i žešće napadaju, sumnjiče, optužuju i osuđuju bez imalo stida i straha od posljedica prljavih igara koje već predugo igraju. Svoje prljave planove su u početku provodili opreznije, montirali su procese i podmetali dokaze za nepravedne optužbe.

Mi smo, sve to nijemo posmatrali ili se raspravljali u njihovu korist pa im je to dalo snage da krenu još otvorenije pa su nas sumnjičili, sudili, oslobađali i ponovo optuživali. Opet smo mi poneki prigušen glas dizali, ali se značajnije nismo organizovali i uvijek je bilo više onih koji su sjedeći kritikovali i po nekim svojim teorijama pozivali na mir i suzdržanost...

Onda su počeli žešće i češće da nas napadaju sa svih strana istovrmeno, nisu štedili Islamsku zajednicu, Rijaset, Muftiju Zukorlića, Stanovnike Maoče i Bočinje, džamiju Kralj Fahd i mnoge druge zajednice muslimana različitih političkih i životnih pogleda, ali zajedničko im je din Islam i zbog toga smo svi trebali biti zaokupljeni svojim belajima da nemamo vremena da se brinemo za tuđe.... Naravno u isto vrijeme, mi smo nastavili da se međusobno optužujemo, omalovažavamo, vazimo i pišemo tekstove jedni protiv drugih, komentarišemo po internetu nesvjesni zla koje sa sobom nosi ta tehnologija koja je i osmišljena uglavnom za podle ciljeve.

I dok se Dodik hvalio nepriznavanjem države BiH i njenih institucija, dok je oholo izražavao svoje neprijateljstvo prema svemu onome što ima ikakve veze sa Islamom. Dok se u institucijama BiH postavljaju zastave Republike Srpske i zabranjuje upotreba riječi „genocid“... dok se ruše institucije ove zemlje, mi se međusobno raspravljamo oko pripadnosti određenoj islamskoj skupini a sve su islamske, subhanallah...

U isto vrijeme Muslimani se međusobno nazivaju pogrdnim nadimcima, montiraju se DVD i snimci daijja, islamske stranice koje u svom programu kažu da imaju za cilj promovisanje osnovnih islamskih vrijednosti i širenje dawe, rade jedna protiv druge i pozivaju na neposluh svemu što je suprotno njihovim stavovima, a samim time i otvoreno neprijateljstvo prema određenim skupinama ili organizacijama muslimana.... Dok se naši „mudžahidi“ međusobno dopisuju neprijateljskim saopštenjima za javnost, u isto vrijeme im promiču veoma važni događaji koji će ući u istoriju ove zemlje ako je uopšte bude!!!

Dok se muslimani međusobno optužuju, osuđuju, šalju jedni druge u džehenem i vide svoje mjesto u džennetu, najveći faraoni današnjice smišljeno, planski rade na rušenju osnovnih institucija koje su nekada imale hrabrosti da stanu u zaštitu islamske časti: Nekada je tužilaštvo odbijalo udbaške optužnice i nije podlijegalo pritiscima neprijatelja građana ove zemlje. Danas, dok se muslimani raspravljaju oko toliko nebitnih stvari, ruše se sudske institucije ove zemlje i priprema plodno tlo za sprovođenje podlih planova neprijatelja Islama.

Već sada imamo oslobađajuće presude najvećih ratnih zločinaca koje su nastale pod pritiskom faraona današnjice, ali za svaki slučaj, zbog mogućeg savjesnog člana sudskih institucija, radi se na rušenju svake institucije preko koje bi insan mogao da se bori za svoje pravo. U isto vrijeme se povećavaju ovlasti obavještajnim službama a umanjuju tužilaštvu i sudskim institucijama. To je plan za ciljano uništavanje, razbijanje i onemogućavanje širenja dawe, organizovanje muslimana i njihovo zajedničko djelovanje.

To je veoma ozbiljno, a posebno kada uzmemo u obzir izjave iz R.S. kojima se otvoreno najavljuje nepovjerenje prema muslimanskim sudijama što samo po sebi puno govori o ciljevima ovakvih akcija koje su u našim džematima ostale nezapažene kao i mnoge druge ali zbog toga itekako se prati i komentariše izjava svakog daijje, Reisa ili nekog drugog radnika za Islam. Pa gdje nam je pamet braćo i sestre?J este li ikada vidjeli da se javno napadaju vjerske vođe drugih nacioalnosti od strane njihovog naroda? Jeste li vidjeli ograđivanje srpskog naroda od četništva i Ravnogorskog četničkog pokreta??? Nikada!!! Oni svoje čuvaju i ako kritikuju ili savjetuju, to rade „u četiri oka“, a ne preko najvećih medija današnjeg vremena....

Satrasmo se pokazujući našu slabost i razjedinjenost, a ljutimo se na islamofobe kojima smo itekako dali materijala za njihove spletke. Dovoljno je da uđu na dvije suprostavljene web. stranice i lako će doći do informacija i dezinformacija!

Nisam nikakav politički niti vojni analitičar, ali ne treba neko znanje i iskustvo da insan zaključi da je ovo idealno vrijeme za napad na Islam i muslimane na više frontova, jer smo sada najrazjedinjeniji, nemamo prioriteta, nemamo zajedničkih ciljeva, nismo organizovani i potpuno smo dezorjentisani. Naš nefs nam oduzima i zadnji atom energije koju opet potoršimo na bespotrebne i veoma naivne rasprave. Nismo svjesni (a vjerujte mi na riječ),k koliko je u našim redovima dušmana koji se obogatiše na našoj naivnosti!!!! I onda se čudimo napadima na braću u Maoči i stalnim terorisanjem muslimana, bez obzira kojoj skupini pripadaju... Dozvoljavali nam nefs suzu sažaljenja za našu braću i sestre? Uputimo li dovu za njih ili kalkulišemo kojem mehnedžu pripadaju???

Ubjeđeni smo da „naš pravac„  tako nešto ne može zadesit. Ni ne pratimo izvještaje o izuzetim stvarima prilikom pretresa a kojih ima u svakoj našoj kući i svako od nas je potencijalna žrtva! Dozvoljava li nam naš nefs razmišljanje razumom?

Dok god se mi budemo bavili  jedni drugima,drugi će se baviti nama a onoga dana kada svedemo računicu i shvatimo da smo svi u istom položaju, bit će kasno da se međusobno savjetujemo, a ne kritikujemo. Bit će kasno za zajedničke projekte, organizovanje i registrovanje što je jedini ispravan način djelovanja u vremenu fitni i iskušenja globalnog rata protiv Islama i muslimana!!!

Ako se na vrijeme ne probudimo iz dubokog gafleta bez obzira što ima onih koji ovo vrijeme raznim nadimcima nazivaju, zaista će naše znanje, nijeti i ciljevi biti uzaludni, jer ih nećemo moći niti imati kome pričati. Neće biti načina da legalno radimo ono što je naše osnovno vjersko a samim time i ljudsko pravo. Naše okupljanje zbog učenja i podučavanja Kur'ana i osnovnih islamskih tema će biti proglašavano nelegalnim okupljanjem u cilju širenja rasne i vjerske mržnje i diskriminacije, a mogla bih da navedem još bezbroj sličnih prljavih planova dušmana ...

Cijenjena braćo i voljene moje sestre, molim vas u ime Allaha da se opametimo i da sve ono što je šejtanska spletka protiv nas, udaljimo na način na koji bi to uradili oni na koje se pozivamo da ih slijedimo. Budimo pametni i mudri u našim javnim nastupima i naše kritke zamijenimo dobronamjernim savjetima, a dobronamjerni savjeti se kazuju nasamo, a ne javno i u obliku napada, ponižavanja, omalovažavanja...!!!

Ima nas maš-Allah pa neka se vidi naš broj i naša snaga koju će Allah Milostivi pomoći onako kako On pomaže svoje iskrene i pokorne robove. Halalimo jedni drugima, prijeđimo preko hrđavih postupaka, uputimo zajedničku dovu i odgovaranje za ispravnost postupaka prepustimo Onome koji će odlučiti kome će se smilovati, kome oprostiti, koga na pravi put uputiti, a koga u zabludi ostaviti.

Naš zajednički cilje je ulazak u Džennet bez polaganja računa, a to ćemo postići zajedničkim podsticajem i zajedničkim djelovanjem. Mi to vallahi možemo samo ako šejtanu i svom nefsu kažemo STOP i ako budemo u stanju da oprostimo, zaboravimo i volimo čisto i iskreno u ime Allaha. Hoćemo li se uhvatiti za jedno uže ili ćemo se držat pupaclih navezaka dok se i oni ne odriješe??? Držimo se recepta do sigurnog uspjeha koji nam daje naš Gospodar Sveznajući:

„I reci onima koji neće da vjeruju: "Radite što god možete, a i mi ćemo raditi; i čekajte, i mi ćemo čekati!" Allah zna tajne nebesa i Zemlje i Njemu se sve vraća, zato se samo Njemu klanjaj i samo se u Njega uzdaj! A Gospodar tvoj motri na ono što radite.“ (Hud,121-123)


Nađa Dizdarević

izvor : www.sebil.euAdd this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

AHLAK