Srijeda, Svibanj 23, 2018
pokajnici_logo

Vjenčani poklon: Marina primila islam


marina_knezevicU srijedu, 27.02.2013. godine, porodica Zaimović iz Novog Pazara imala je čast da se u jednom danu dese dva značajna događaja.

Prvi dogadjaj je bio primanje vjere islama od strane naše sestre Marine Knežević, koja je pred svjedocima i imamom Ademom ef. Demirovićem, u novopazarskoj Bor džamiji proučila šehadet i time zvanično potrvdila svoju pripadnost islamu i promijenila ime. Umjesto dosadašnjeg imena Marina, ova beograđanka je prihvatila ime Maida.

Drugi događaj je uslijedio odmah, šeriatsko vjenčanje između Maide sa Fikretom Zaimović - Gidišem iz Novog Pazara. Uz prisustvo svjedoka i naših džematlija zaključen je šeriatski brak između ovo dvoje mladenaca.

Marina, sada Maida bila je oduševljena činom vjenčanja i riječima koje im je uputio Adem ef. Demirović, u kojima se posebno osvrnuo na ulogu žene koju ona ima u porodici.

Kako je Marina postala muslimanka? Allah dž.š., kaže : "Ti, doista, ne možeš uputiti na Pravi put onoga koga ti želiš uputiti, - Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoće, i On dobro zna one koji će Pravim putem poći." (al-Qasas 28:56)

Molimo Allaha, dž.š., da Maidi i Fikretu Zaimoviću - Gidišu podari svako dobro. AMIN!

Molimo Allaha, dž.š., da im podari dug i sretan život, ispunjen ljubavlju i dobrim djelima. Amin.Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POKAJNICI

POSJETITE MINBER.BA