Srijeda, Svibanj 23, 2018
pokajnici_logo

Jessica Rhodes: Nosila hidžab iz radoznalosti i primila islam


jesicaIskustvo od jednog dana nošenja hidžaba odvelo je 21-godišnju Britanku Jessicu Rhodes u islam. "Uzela sam učešće u kampanji Svjetski dan hidžaba kada sam se odazvala izazovu da nosim hidžab mjesec dana", kaže Jessica Rhodes, koja se, kao i mnoge druge nemuslimanke, odazvala pozivu muslimanskih organizacija na spomenuti Svjetski dan hidžaba, jer je htjela vidjeti kako se osjećaju muslimanke koje nose hidžabe.

"Pored toga što sam stavila hidžab počela sam da čitam Kur'an. Također, počela sam istraživati islam malo bolje i našla sam u islamu odgovore na pitanja koje sam dugo tražila. Kada sam odlučila da prihvatim islam moji roditelji nisu bili sretni ali su ipak prihvatili moju odluku. Moji prijatelji su različito reagirali, neki su me podržali a drugima nije bilo drago što sam postala muslimanka". Jessica Rhodes sa radošću priča o svom novom životu.

Nažalost, Jessica ne krije svoje razočarenje muslimanima koji joj ne pružaju podršku. "Ponekad imam osjećaj da bi pojedini muslimani voljeli da napustim islam  i vratim se paganizmu", zaključuje Jessica Rhodes.

saff.baAdd this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POKAJNICI

POSJETITE MINBER.BA