Subota, JUNE 23, 2018
tekstovi_logo

Žena u okrilju Islama


Svaka zahvala pripada samo Allahu, Gospodaru svih svjetova. Salavat i selam neka je na našeg vjerovjesnika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, njegovu porodicu i sve ashabe.

Ovo su skraćeni odjeljci koji govore o položaju žene muslimanke i pažnji koju joj ukazuje islam. Rezultat su održanih predavanja sestrama muslimankama. Allaha Uzvišenog molim da nas, pored tih predavanja, okoristi i na ovakav način i da nam ovo učini ostavštinom na ahiretu. Brošura obrađuje sedam pitanja:

 

  • Spomen i opis žene iz predislamskog doba u Kur'anu
  • Oporuka Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, o vođenju brige o ženama.
  • Položaj žene u ibadetu
  • Briga o ženinoj čednost, časti i plemenitosti
  • Položaj žene u društvu i zajednici
  • Pravo žene u imetku
  • Prava žene u braku

 

Neka je svaka hvala Allahu, subhanehu ve te'ala, s čijom se blagodati završavaju sva dobra djela! Neka je salavat i selam na Njegovog roba i poslanika, Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, na njegovu porodicu, supruge, potomke, sve ashabe i sve koji ih slijede u dobru do Sudnjega dana. Molim Te, Uzvišeni Allahu, da ovaj trud učiniš iskrenim radi Tvoga Plemenitog Lica i da njime okoristiš Svoje robove. Slavljen neka si Ti, Gospodaru moj, i hvaljen. Nema istinskog boga osim Tebe. Od Tebe oprosta tražim i Tebi se kajem.

Hajrudin Tahir Ahmetović

Cijena brošure na veliko 1€

Kontakt eMail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

PORODICA