Utorak, Svibanj 22, 2018
tekstovi_logo

Pravo sljepilo je sljepilo srca


heart2Živio je nekad slijepac i bio je sretan sa svojom familijom – suprugom i sinom, kao i sa jednim dobrim prijateljem. Jedina stvar koja mu je smetala je bila tama u kojoj je živio. Poželio je da vidi svjetlo i stvari i osobe koje su ga činile sretnim. U njegovo selo je došao poznati ljekar, i on ga je otišao upitati za lijek koji će mu pomoći da ponovo progleda.Ljekar mu je dao neke kapi i uputio ga kako ih koristiti, i upozorio da mu se vid može vratiti iznenada, u bilo kom momentu. On je počeo koristiti kapi iako niko osim njega nije vjerovao da će mu zaista i pomoći.

Međutim, jednog dana, dok je sjedio u vrtu, iznenada je ugledao svjetlost. Presretan je potrčao svojoj ženi ali zatekao ju je kako ga vara sa prijateljem. U nevjerici je otišao u drugu sobu i ugledao sina kako krade stvari iz njegovog ormara. Onda je vrisnuo:“Ovo nije doktor, ovo je prokleti čarobnjak.“ Nakon toga je u nervozi izbo svoje oči kako bi se vratio sreći u kojoj je uživao dok je bio slijep. (Pouka ove tužne priče jeste da trebamo prihvatiti ono što nas je zadesilo u životu, jer izreka kaže kako trava s druge strane nije uvijek zelena.)

Aid El-Karni

Iz djela:“Možeš biti najsretnija žena na svijetuAdd this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POUKE I PORUKE

POSJETITE MINBER.BA