Nedjelja, FEBRUARY 18, 2018
tekstovi_logo

Iako su je zaboravili na aerodromu, Allah je nije zaboravio


hadzdz_avionImam mekanskog Harema, Abdurrahman es-Sudejs objavio je na svom profilu priču o Alžirki, koja je sama, na aerodromu u Alžiru plakala, jer je zakasnila na let za hadž, zaboravili su je. Ali, tada je Uzvišeni Allah odredio da se desi neočekivano. Pilot je na letu prema Džiddi čuo čudne zvukove u avionu i bio je prinuđen da se vrati. Na aerodromu je uvedeno vanredno stanje, hadžije su iskrcane i uvedene u salu odakle su pošli, istu onu u kojoj je uplakana hadžinica i dalje boravila. Zamislite njene začuđenosti kad ih je vidjela ispred sebe. Mislila je da sanja. Kada su inženjeri provjerili avion ustanovili su da je avion u redu i da nema nikakvih problema.

Zamislite to, zbog jedne žene sve se zaustavilo, proglašeno je vanredno stanje, avion se sa skoro pola puta vratio. Više od 200 putnika bilo je prinuđeno da se vrati samo zbog ove žene! Inženjeri su morali pregledati cijeli avion, samo zbog iskrene suze ove hadžinice koja se uzdigla prema nebu! Kakva je njena iskrenost bila? Kakvo djelo je uradila da ovo zasluži. Znaj, kad se sva vrata zatvore, i kad svi odu, Allah ostaje, ostaje iskrena dova.
 
(islambosna.ba)


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POUKE I PORUKE

POSJETITE MINBER.BA