Utorak, MARCH 19, 2024
tekstovi_logo


Ovo je istinit dogadaj koji se desio sa ejhom Abdullahom ehatom na programu satelitskog kanala IQRA. To je direktan program u kojem gledaoci postavljaju pitanja telefonom a emituje se iz Egipta.
Za vrijeme programa desio se slijedeci razgovor:

Gledateljka: Upitala bih ejh Abdullaha, ako sam ja pocinila veliki grijeh moe li mi moj Gospodar oprostiti

ejh: Sigurno sestro, Uzvieni Allah je rekao: Reci: O robovi moji koji ste se prema sebi ogrijeili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah ce, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prata i On je milostiv.

Gledateljka: Ali ja sam strano dijelo ucinila i ja osjecam da mi na Gospodar to ne moe oprostiti.

ejh: Sestro, Allah je Onaj koji prata (Gafur) i On je Milostivi (Rahim). On Uzvieni je rekao: Allah sigurno nece oprostiti da Njemu druge smatraju ravnim, a oprostice kome hoce ono to je manje od toga.

Gledateljka: Ja za sebe posebno osjecam da mi moj Gospodar

nemoe oprostiti. Ja sam sedam puta ila na had ali Kjabu nikad nisam vidjela!!!

 

ejh: Da Allah sakrije i sacuva!

Gledateljka: Ulazila sam u harem Kjabe i gledala ljude kako tavaf cine ali ja nigdje nisam vidjela Kjabu. ?ak mi je jedan covjek pomogao da je dodirnem ali ja je uopce nisam vidjela.

ejh (vidno uzbuden): Sada mi doista reci ta si ti to uradila? Sigurno si neto ogromno pocinila. Molim Allaha Uzvienog da sakrije i oprosti. Zamolio bih te da nam odgovori?

Gledateljka (odgovara dvoumeci se): Pocinila sam blud sa nekim covjekom kojeg ne poznajem.

ejh: Nemoguce, ti lae, sigurno ima neto vece od toga to si uradila?

Gledateljka: U pravu si, radila sam kao medicinska sestra i imala sam veze sa sihirbasima, ljudima koji prave sihir i koji rade zla djela koristeci

dine da bi naudili i natetili drugima. Oni su donosili meni svoje vradbine i zapise a ja sam ulazila u mrtvacnicu medu mrtvace i u njihova usta to stavljala. Poslije sam im usta zatvarala i koncem zaivala i oni su tako ukopavani (sahranjivani). To sam vie puta radila.

ejh (dobro uzrujan i ljut): Da Allah sacuva, ti sigurno nisi ljudsko bice. Ti si mislila da ce ti na Gospodar to tek tako oprostiti. Ti si irk pocinila, Allahu Uzvienom si druga pripisala. Da Allah sacuva! Allah nece oprostiti da mu se irk cini. Ti si Allahu irk ucinila, da nas Allah sacuva.
Ovdje se govor prekinuo.

Dvije sedmice kasnije na istom kanalu i programu u direktnoj vezi desio se slijedeci razgovor:

Gledatelj: Esselamu alejkum!

ejh: Ve alejkumusselam ve rahmetulahi ve berekjatuhu.

Gledatelj: Zamolio bih vas da me sasluate

ejh: Izvolite!

Gledatelj:Ja sam sin

ene koja je pricala sa vama prije dvije sedmice i koja je bila medicinska sestra.

 

ejh: Izvoli sinko!

Gledatelj:

Moja majka je umrla i dogodilo se neto strano. Ona je umrla normalnom, prirodnom smrcu. Ali ono to se desilo kada smo je htjeli ukopati nije za povjerovati. Donio sam svoju majku sa ljudima do kabura koji je bio iskopan i desilo se cudo. Nismo mogli ukopati tijelo. Kada god bi sili u kabur on bi se stijesnio nad nama tako da nismo mogli ostati u njemu.Bili smo prisiljeni da izlazimo iz njega pa smo se ponovo vracali, medutim, on bi postajao sve tjenji.

To se ponavljalo sve dok se ljudi koji su bili na denazi nisu isprepadali i pobjegli ostavljajuci me samog na mezarju. Jedan od nijh mi je rekao: Allahu se utjecem da me zatiti od onog to je ova uradila! Ostavili su moju majku na zemlji pored kabura. Niko nije mogao da je zakopa. Plakao sam sve dok nisam ugledao covjeka u izrazito bijeloj odjeci. Sva njegova odjeca bila je bijela i njen izgled me je smirivao. Shvatio sam da je to melek, posebno nakon to mi je rekao slijedece: Ostavi svoju majku na njenom mjestu, idi i ne okreci se za njom.

Nita nisam progovorio i otiao sam. Medutim, nisam mogao da izdrim a da ne pogledam za svojom majkom ta ce joj se desiti. Okrenuo sam se i vidio strahovit vatreni plamen kako pada s neba na moju majku i spaljuje je. Svijetlost je bila veoma jaka tako da mi je spalila lice u momentu dok sam bacio posljednji pogled za svojom majkom. Moje lice je jo uvijek spreno i ja ne znam da li je Allah Uzvieni ljut i na mene zbog svega toga ili nije?

ejh (placuci): Moj sinko, nadam se da te je Allah Uzvieni ocistio od onog to je radila tvoja mati, da nas Allah sacuva od toga. Ona je troila na tebe od tog haram imetka kojeg je tako sticala, pa je Allah htio da te ocisti. Zato se boj Allaha, od Njega trai oprost i budi zadovoljan onim to ti je Allah Uzvieni propisao i odredio.



Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POUKE I PORUKE

Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



Slika



POSJETITE MINBER.BA